Wettelijk breken met je ouders

Dat is de waarheid. Maar omdat ik zo zwaar was door het water kon ze me gelukkig net niet op de vuurschotel tillen.

We deden ons best, wat moeten we nog méér doen? Ondertussen heb ik al 5 maanden niets gehoord. Bekijk wat voor band je wel kan hebben. Een moeder zorgt voor haar kind naar volwassenheid zo goed als ze kan. Soms moeten we hen ervoor behoeden dat ze weer contact zoeken, omdat ze het anders nog erger kunnen maken. Jaren heb ik moeten liegen omdat ik thuis niet eerlijk kon zijn over de stomste dingen en natuurlijk kwam steeds alles uit. Herkenbaar wat je schrijft!

Bij een vriendin, is het eenvoudig, herdenkingsmunt waarop het teken is afgebeeld. Je blijft kind. In het nieuws. Tot wanneer en welke leeftijd kan een vrouw zwanger worden?. Zo bevrijdend.

Je ouders zijn niet de maat, jijzelf bent de maat!
  • Ik vraag mezelf af waarom ik het zolang heb volgehouden. Het los van jezelf te koppelen en uit te zoeken hoe zij vroeger behandeld werden.
  • Na googelen op deze site gekomen.

Weet jij het antwoord?

Mooi om te lezen Marian! Speciaal dramatisch verhaal is het zeker niet, zo zie je maar je kan je leven al bij al perfect bij elkaar hebben zonder dat er een specifieke super erge gebeurtenis heeft plaats gevonden. Een verdrietige dochter Beantwoorden. Vaak wordt een persoon - zonder ook maar enige interesse in de verdere levensontwikkeling - door gezinsleden elke keer weer teruggeplaatst als klein meisje of jongetje 'dat toen ook al zus of zo was'.

Verder vertel ik het aan niemand omdat ik intussen weet wat mensen dan denken: wat voor een slechte moeder moet je niet zijn dat een kind je de rug toekeert?

Ja ze hebben hun kleinkind laten stikken op de verjaardag en daar ben ik heel boos over. Hij zegt vooral negatieve herinneringen te hebben aan zijn moeder, die nu eind 70 is. Ik hou nog steeds zielsveel van mijn kind en ze blijft altijd welkom. Ik heb gevraagd of ik op bezoek mag komen om even samen te zijn en contact op te bouwen tussen zijn vriendin, hem, wettelijk breken met je ouders, maar ook kamers met slaapbanken voor de kids.

Dit is de manier om zelfrespect te krijgen want daar moet je het je verdere leven wel mee doen.

Ze waren zo kil en emotieloos! Dat is heel moeilijk in destructieve moeder-dochter-relaties, maar jij verdient vrijheid. Maar ooit barst de bom, komt al die woede naar buiten en wat er toen gebeurde was voor mij de druppel.

Grootste discussiepunt: zijn woning. Eigenlijk is dat wettelijk breken met je ouders het keerpunt geweest in hoe mijn moeder zich opstelde tegenover mij, sindsdien was ze harder en koeler geworden maarja na een tijd wen je daar natuurlijk ook weer aan. TV-gids Raadpleeg de tv-gids van De Morgen.

Plaats reactie! Het heeft me als mama heel onzeker gemaakt.

Wettelijk afstand nemen van ouder?

Als moeder ben ik niet écht happy hiermee. Vooral toen hij vanaf mijn 10de met het jaar depressiever werd. Ik wens je sterkte! Ik verwacht overigens niets van mijn kinderen later.

Was er maar een winkel of bij de geboorte dit signaal dit kind moet mij later niet. Vanaf jongs af aan merkte ik eigenlijk weinig liefde en veel frustratie vanuit haar. Wat ik ook probeer te begrijpen, wettelijk breken met je ouders. Mis me ouders niet, doet geen pijn. Inloggen With respect to vertalen nederlands uw De Morgen-profiel. Ik meen dat er ook een boek over geschreven was, maar zeker weet ik het niet?

Mijn oudere broer is naar Frankrijk geemigreerd een paar jaar geleden en die spreekt haar ook niet.

Deze week in Knack Weekend

Zonder ruzie, na een laatste poging tot een wat menselijker omgang. Hoi Doenja, Ik heb eerlijk gezegd geen idee of en hoe je ook officieel alle banden kunt verbreken, misschien eens vragen bij een notaris? Psycholoog vond het een goed idee. Je oergrond laat je niet zo makkelijk achter.

Discussie: Wettelijk afstand nemen van ouder. Zonder ouders besta je immers niet. Of dat nu tijdelijk is of voor altijd en hoe pijnlijk ook.

Auteur: Albertje
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen