Boventallig en toch blijven werken

Meer informatie over de gebruikte cookies lees je in mijn privacy verklaring. Dit kun je doen door een schriftelijke brief aan je werkgever te sturen, waarin je laat weten dat je het niet met de boventalligverklaring eens bent.

Is er binnen jouw organisatie een sociaal plan van toepassing, dan moet het voorstel voldoen aan de voorwaarden die in het plan zijn opgenomen. Deze beloning bestaat uit het vaste bruto maandsalaris, 13de maand, structureel overwerk, vakantiegeld, structurele winstdelingen en vaste ploegentoeslagen. Kijk ook eens welke talenten en vaardigheden jij hebt, en hoe je die ook buiten de sector waarin je nu werkt kunt inzetten.

Indien je nog geen contact met ons hebt opgenomen, doe dat dan alsnog. BW Boek 2 - Burg

In de wet wordt ook geen definitie gegeven voor deze termen. Partnerschap b Hoe lang mag een werkgever dit volhouden. Wil je direct een ontslagjurist spreken. Tijdens deze zoekperiode wordt je salaris doorbetaald.

Jij kan daar tegen verweer voeren. Vergeet de vertrekkende medewerkers, zolang zij nog gewoon in dienst zijn, niet bij het kerstpakket of bij een jubileumviering van een collega.
  • Om deze emoties te verwerken heb je tijd nodig.
  • Ga je deze mensen vrijstellen van werk, dan maak je hen erg ongelukkig.

Mag ik vrijgesteld worden van werk?

Bespreek jouw situatie gratis met een expert. We helpen je graag. Soms lukt het niet om met wederzijds goedvinden de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Werkgever is niet verplicht u een geschikte functie aan te bieden Een geschikte functie is een functie die niet als passend wordt geclassificeerd, maar die u kunt accepteren omdat u behoud van een baan belangrijk vindt en er geen passende functie voor u is. Helaas zit er geen maximum aan boventalligheid. Heb je twijfels over het voorstel en de punten die hierin op zijn genomen, laat het voorstel dan toetsen door een specialist.

Geplaatst : di 09 okt       Onderwerp :.

Deze keuze kun je hier wijzigen:, boventallig en toch blijven werken. Neem de tijd om even tot rust te komen en een pas op de plaats te maken voordat je je gaat orinteren op je toekomst.

Copyright - Hanze advocaat. Ik ben boventallig verklaard Je krijgt van je leidinggevende de boodschap dat je boventallig bent geworden in het bedrijf. Share this: Tweet. Dan is de kans groot dat je binnenkort ontslagen wordt.

Een bepaling in diezelfde strekking in het bedrijfsreglement of in je CAO is dus onvoldoende om je loon te stoppen.

Hoe lang mag je boventallig zijn? Wat te doen als je vrijgesteld wordt? Het meest gebruikelijk bij boventalligheid, is het krijgen van een transitievergoeding.

Laat je terugbellen En van onze juristen belt je gratis terug op een passend moment. Het helpt als je begrijpt welke processen hebben geleid tot je ontslag; waar had je invloed op kunnen hebben, boventallig en toch blijven werken, en waarop niet.

Vraag om een schriftelijke bevestiging Tijdens het gesprek is het hoe lang leven muggen zonder voedsel dat je nerveus bent en bepaalde belangrijke zaken vergeet. Niet ondertekenen Sommige werkgevers kunnen de druk behoorlijk opvoeren? Ik geef je 5 tips om je te helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Boventallig? 15 do's en don'ts bij baanverlies door een reorganisatie

Dit kan betekenen dat je bent ontslagen, maar bij dat ontslag heb je meestal wel recht op een transitievergoeding óf op begeleiding naar een nieuwe baan. Als er vervolgens geen mogelijkheid tot herplaatsing bestaat, dan zal je werkgever je mogelijk een ontslagvoorstel doen. Neem dan contact met me op voor een gratis gesprek: jeanet visible-younique. Deze functie kan zowel intern als extern zijn.

Home Over Rechtenforum! Dit kan redelijk zijn wanneer de werknemer prijs stelt op boventallig en toch blijven werken vrijstelling van werk en de duur daarvan het openstaande verlofsaldo ruim overstijgt. Pakketten Overzicht Gratis advies 1. Je krijgt van je leidinggevende de boodschap dat je boventallig bent geworden in het bedrijf. De correctiefactor wordt als basis gesteld op 1. Een bepaling in diezelfde strekking in het bedrijfsreglement of in je CAO is dus onvoldoende om je loon te stoppen?

Hiervoor deel ik de volgende tips van mijn Elffers collega Paul Hannema: 1.

Tips over sociale innovatie, leiderschap en personeelsmanagement

Deze constructie kan riskant zijn voor de sociale zekerheid. Privacy verklaring Niet akkoord Akkoord. Als je boventallig bent verklaard, kan dat verschillende gevolgen hebben. Ben ik er dit keer bij?

Wellicht heeft je werkgever helemaal geen goede reden en kan het tij gekeerd worden. Onze arbeidsjuristen kunnen je ontslag misschien voorkomen en in ieder geval zorgen dat je afscheid neemt onder gunstige voorwaarden. Ga eens bij jezelf na of je wilt blijven werken in de sector waarin je werkzaam bent.

Auteur: Katarzyna
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen