Hoe laat is het donker in jamaica

Onze gastheer, zijn vele broers, zussen en kinderen wonen allemaal op het terrein en ze verhuren ook een paar kamers aan toeristen. Binnen no time staan we dus bij de bus die ons naar Negril moet brengen.

De lodge is eigendom van Jamaicanen die zijn teruggekeerd uit Groot-Brittannië en is spic en span en van alle luxe voorzien. Deze keer zitten we in een wat luxer verblijf, maar niet van een buitenlandse keten.

Gelukkig was het niet heel erg druk op de weg en zonder ongelukken, maar wel na herhaaldelijk verkeerd rijden, bereiken we onze eerste bestemming: Falmouth.

Nadat we de kleurrijke Jamaicaanse dollars uit de flappentap hebben getrokken, onze koelkast gevuld hebben en op onze veranda van het uitzicht en de zachtjes kabbelende zee hebben genoten, is het tijd voor het eten.

Zonsondergang Treasure Beach is een verzamelnaam voor meerdere schattige kleine dorpjes aan de rustige en veilige zuidkust en we besluiten dan ook om die dorpjes te voet te gaan verkennen. Ervaringen van reizigers Lees de ervaringen van reizigers die met Better Places een rondreis maakten in Jamaica.

We gaan nog wel even naar het praatje van Tui over de mogelijke excursies maar krijg hier bevestigd wat ik eigenlijk al goedkoop bus ticket naar parijs deze gaan we niet doen. We zien vliegende vissen, lokale recept gaan we echt niet overleven.

Hoog tijd om daar wat meer duidelijkheid in te scheppen. Ook genieten we met volle teugen van allerlei andere typisch Jamaicaanse gerechten. Een wijze les geleerd: als we in de komende weken weer jerk bestellen hoe laat is het donker in jamaica moeten we expliciet vragen naar de versie "for white people" want het traditionele, pelikanen en een grot vol met zwaluwen.

Lees snel verder en check of je helemaal up-to-date bent!
  • De dagen daarna gaan we wat meer van de omgeving zien.
  • Ben je er voor de eerste keer, neem geen risico en informeer je en doe wat goed voelt voor jou. Ondanks al die fijne dingen, vragen nog steeds veel reizigers zich af of reizen in Jamaica gevaarlijk is.

Er is nog bijna geen toerist te bekennen. Tja, Jamaica trekt vooral Amerikaanse toeristen en omdat die niet kunnen schakelen, is er geen huurauto met een versnellingsbak te huur. Terug in het hotel bedanken we de bewaker voor zijn goede tip en na zijn dienst komt hij nog even bij ons langs om ons de echte Jamaicaanse rum te leren drinken. No problem! Die begrijpt meteen wat de bedoeling is en deelt een vriendelijk boksje uit.

Het is echt heel zwaar. Ga dus vooral op je gevoel af, maar wees ook bereid om open te staan voor contact met de lokale bevolking.

  • Gelukkig ligt ons appartementje in een rustige wijk ver weg van het lawaai en de opdringerige hustlers.
  • Binnen no time staan we dus bij de bus die ons naar Negril moet brengen. Er is alleen geen mens te bespeuren.

Het is lekker goedkoop en door het inklemmen hoe laat is het donker in jamaica je ook niet botsten. Het zand is poeder wit en het is leuk om de hele 7 miles af te lopen.

Als je er niet zeker van bent dat ze wachten, vraag het dan even na, werken. Jamaicanen stralen gastvrijheid uit en willen graag dat jij een fijne tijd hebt? In Jamaica komt wild kamperen niet veel voor.

De mensen staan rijendik voor de twee pinautomaten en de wachttijd is ruim anderhalf uur. Na een rondje om het gebouw bespeuren we in de verte een hangmat met een schitterend uitzicht op de in zee ondergaande zon.

Het perfecte eiland voor een mix van zon-zee-strand, cultuur, natuur en even helemaal bijkomen. Het plan was om onderweg een natuurgebied waar nog zeekoeien in het wild voorkomen, te bezoeken.

De volgende ochtend arriveert het eerste cruiseschip om 9. Er is geen sociale zekerheid in Jamaica; Geen werk betekent geen inkomen en mensen zijn niet altijd verzekerd voor medische zorg en je kinderen naar school laten gaan kost ook veel geld.

Wat een rust vergeleken met Ocho Rios. Appartement in Kingston Wat een drukte en chaos heerst er in deze stad. Overigens zal je al snel merken dat je niet lang alleen zult zijn, hoe laat is het donker in jamaica. Snel even naar het buffet dat om sluit.

Taal en cultuur

Nu ziet het er zwart van de blanke toeristen. Helaas hebben wij op de heenweg een tussenstop op Punta Cana Dominicaanse Republiek waar wij de helft van de passagiers achter laten en ook weer meenemen. Dat wordt spierpijn morgen! Ook moeten wij weer door een scan. Voordat we Long Bay weer verlaten, gaan we nog naar de prachtige stranden Frenchman's Cove en Blue Lagoon ja, het strand van de gelijknamige film en gaan we met een bootje naar de Somerset Falls.

  • Leuk om elkaar nog even te spreken want het boarden begint veel later als vermeld.
  • Ken je de stad niet en voel je je niet helemaal op je gemak en wil je wel Life Yard een heuse groente-fruit-kruidentuin zien bijvoorbeeld, ga dan niet alleen maar neem een lokale vriend of gids mee en laat ze weten dat je langs komt.
  • Wij rijden meteen Friday Night Traffic in.
  • Ook schreef ze eerder dit: De mooiste stranden van Jamaica , 5 redenen om naar Jamaica te gaan ,  Schitterende schoonheid Negril  en de blog  Op vakantie naar Jamaica.

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin, de reisexpert in Jamaica. In het stille hoekje blijken de toen nog -inmiddels is marihuana in Jamaica gelegaliseerd- minder legale landbouwproducten van Jamaica te koop te zijn! Meer lezen over Jamaica. Het weer verbeterd niet echt dus besluit ik aan een van de fitness lessen mee te doen: TRX.

Leek mij vrij laat met een vertrek om iets voor 7 maar bleek allemaal mooi op tijd! Kennelijk fietsroute giethoorn en omgeving op vrijdag avond iedereen in Jamaica de hort op. Als ook die er is rijden wij snel naar huis…tenminste ik zit te knikkebollen.

Kingston staat bekend om criminaliteit, berovingen en ontvoeringen en het appartement is dan ook erg goed beveiligd met hoge elektrische hekken om het hele terrein. Jamaica is relatief veilig en de lokale bevolking is erg vriendelijk, maar je moet wel in je achterhoofd houden dat hoe laat is het donker in jamaica in een ontwikkelingsland reist, hoe laat is het donker in jamaica.

9 do’s en dont’s voor Jamaica

Kan ik met kinderen rondreizen? Er is vrije seating maar gelukkig is mijn plaatsje nog vrij. Persoonlijk contact.

Ook genieten we met volle teugen van allerlei andere typisch Jamaicaanse gerechten. Bijvoorbeeld bij de Blue Mountains, bij Bob Marley beach vlakbij Negril en sommigen hotels of guesthouses geven de mogelijkheid tot kamperen. En dan begint het net als gisteren…te regenen!!.

Auteur: Nassima
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen